Kolmatta maailmaa syleilevä multikultihenkinen toimittaja Jaana Kanninen sai tänä vuonna tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon ympäristöuutisoinneistaan. Ilmastotiede-blogin asiantuntija kuitenkin paljastaa, että Kanninen ja Yle ovat antaneet valheellista tietoa syksyn Malediivien saarten uutisoinnissa. On vaikea sanoa, kertooko valtionpalkinnon myöntäminen Kanniselle valitsijoiden tietämättömyydestä vai Ylen laajalle levinneestä ideologisesta valheen kulttuurista, jossa maailmaa yritetään sovittaa sille sopivan sapluunan mukaiseksi. Ilmastotiede-blogin uusimmassa artikkelissa nimittäin kerrotaan, että:
Niille, jotka eivät ole seuranneet tilannetta kerrottakoon, että YLE lähetti Jaana Kannisen reilu kuukausi sitten Malediiveille tuomaan ilmastonmuutoksen konkretiaa suomalaiskoteihin. Huomautin viimekuisessa kirjoituksessani, että uutisoinnin keskeisimmät väitteet eivät virallisten lähteiden mukaan pitäneet paikkaansa.
Yksi sensaatioväitteistä oli, että ilmastonmuutoksen takia maassa on jouduttu evakuoimaan 16 saarta. Nyt kuukausi myöhemmin YLE ei edelleenkään pysty nimeämään niistä yhtään, kuten eivät maan viranomaisetkaan. Uutispäällikkö kieltäytyy oikaisemasta tätä tai uutisten muitakaan virheitä.
Teema:
VastaaPoista21:00 Tiededokumentti: Geneettinen koodimme
Koodinpurku. Ihmisen geeneihin on kirjoitettu kaikki ulkonäköämme ja älykkyyttämme myöten. Mutaatiogeenien jäljittämisestä uskotaan tulevaisuudessa olevan apua myös vaikeiden sairauksien hoidossa. T: BBC
Fem:
21:30 Spotlight : Kuka saa näkyä uutisissa?
Journalismin pitäisi heijastaa todellisuutta. Miksi sitten suurin osa haastatelluista on miehiä eikä uutisissa juuri näy nuoria tai maahanmuuttajia? Spotlight tarkastelee uutistoimituksia, Helsingin Sanomia ja itseään.
TV1:
VastaaPoista15:42 Dokumenttiprojekti: Yhden miehen rauha
Somaliasta paennut Abdullahi Farah yrittää Pekka Haaviston ja Antti Pentikäisen kanssa saada rauhaa Somaliaan. Miten tuoda islamistit samaan pöytään YK:n kanssa? Myös rauhantekijöiden ystävyys rakoilee. O: Kati Juurus.(U)
TV2:
22:10 Tora! Tora! Tora!
USA/Japani 1970. Pearl Harborin yllätyshyökkäyksestä joulukuussa 1941 kertova realistinen sotaelokuva seuraa tapahtumia sekä amerikkalaisten että japanilaisten silmin. O: Richard Fleischer, Kinji Fukasaku, Toshio Masuda.
Teema:
17:10 Historia: Viikingit
3/3. Neil Oliver matkaa viikinkien vanavedessä Islantiin ja Grönlantiin. Ennen kuin viikinkien valtakausi päättyi, ehti Englantiakin hallita 1000-luvun alkupuolella viikinkikuningas Knuut Suuri. T: BBC.
Fem:
15:30 Spotlight : Kuka saa näkyä uutisissa?
Journalismin pitäisi heijastaa todellisuutta. Miksi sitten suurin osa haastatelluista on miehiä eikä uutisissa juuri näy nuoria tai maahanmuuttajia? Spotlight tarkastelee uutistoimituksia, Helsingin Sanomia ja itseään.
Fem:
19:50 Norja maahanmuuttajien silmin
4/8. Leo Ajkic tutustuu maahanmuuttajakavereidensa kanssa sukupuolirooleihin Norjassa. Millaisena ne näyttäytyvät perinteisissä kotiseutujuhlissa, ja mitä tiimii tuumaa pehmomiehestä?
No mutta eikö blogi saa aikaan juttua mandelan palvonnasta ja kommunismista tai Kiakkovieraat-jupakasta ja median osallistumisesta projektiin?
VastaaPoista