YLE TV 2, 25.4.2013, klo 20.00 Silminnäkijä: Vihaajat verkossa
"Sinut pitäisi raiskata ja paloitella". Raportti naisiin kohdistuvasta verkkovihasta Ruotsissa. Tuotanto Ruotsin televisio.
Ylen lähettämä ja toimittaja Hannele Valkeeniemen esittelemä Vihaajat verkossa (linkki tässä) on Ruotsin SVT:n tutkivan ohjelman Uppdrag Granskningin aiemmin keväällä lähettämä katsaus naisiin kohdistuvasta verkkovihasta. Mikään yllätys ei ole se, että ohjelma on Ruotsista, sillä juuri siellä kritiittistä koskemattomuutta nauttivat ryhmät uhriutuvat pienimmästäkin syystä, paisuttelevat kohtaamansa "sortoa" ja saavat näin yhteiskunnallista valtaa maassa, joka on tunnetusti munaton. Juuri Ruotsia voi pitää orwellilaisena yhteiskuntana jossa sotakin on rauhaa.
Näkyvin viha mitä Ruotsissa todellisuudessa esiintyy on niskan päällä olevien feministien loputon miesviha, jota toimittajat ja yliopistojen tutkijat uusintavat (sic) päivittäin valtion tiedotusvälineistä. Kun tukholmalainen Thurteatern esitti toissa vuonna murhaavan miesvihan manifestin näytelmäsovituksen, Valerie Solanasin Scum-manifestin, niin ohjelmaan haastateltu päänäyttelijä Andrea Edwards jaksoi ihmetellä miehiltä tullutta vihamielistä palautetta. Suomalaiskatsojilta toimittaja Hannele Valkeeniemi pimitti Solanasin kirjoituksen todellisen sisällön, jossa kehoitetaan kuohitsemaan ja murhaamaan kaikki miehet. Valkeeniemi totesi vain epämääräisesti kaunistellen, että "manifestin pääidea on maailma ilman miehiä". Sosiaalidemokraattisessa turvakypärävaltiossa feministien mielenvikainen provokaatio käännetään toisin päin, jolloin media huutaa "naisvihaa" kun valtiouskonto feminismin pyhiin kirjoituksiin reagoidaankin kielteisesti.
YLE Fem, 25.4.2013, klo 21.30 Spotlight : Nettivihaajat
"Toivottavasti maahanmuuttajat joukkoraiskaavat sinut." Spotlight kartoittaa suomalaista nettivihaa.
"Vähemmistön" eli globaalin enemmistön etuja säännöllisesti propagoiva toimittaja Marko Hietikko käsittelee puna-Ylessä sovitun vihaviikko-teeman puitteissa suomalaisten julkisuuden henkilöiden, lähinnä vasemmistopolitiikkojen, kohtaamaa kansalaispalautetta internetissä.
Spotlightin raportin (linkki tässä) alussa kerrotaan, että "vihapostin" lähettäjä voi olla kuka tahansa, mutta kun tarkoin valikoitujen haastateltujen varassa oleva ohjelma etenee, käy selväksi, että "nettivihaajat" ovat vain valkoisia heteromiehiä. Niitähän sopii vihata syyttämällä heitä vaikka verkkovihasta. Ainoastaan Li Andersson (vas.) oli saanut aggressiivista palautetta naiselta, joka oli joutunut ilmeisesti afrikkalaisten joukkoraiskaamaksi. Haastatellut kansalaispalautteen saajat olivat Olli Immosta (ps) ja toimittaja Roman Schatzia lukuunottama joko punavihreitä, ulkomaalaisia ei-valkoisia, feministejä, lesboja tai rkp-läisia suomalaisten kyykyttäjiä. Siis näitä tyypillisiä oman ilmoituksen mukaan olevia Hyviä ihmisiä.
Vai mitä mieltä pitäisi olla tästä ohjelmasta esiintyneiden listasta: Dan Koivulaakso (vas), Jani Toivola (vihr), Anna Kontula (vihr), Li Andersson (vas), Jeanette Björkqvist (Hufvudstadsbladetin toimittaja), Astrid Thors (rkp), Olli Immonen (ps), Roman Schatz (saksalainen toimittaja), Rosa Meriläinen (vihr), Eva Biaudet (rkp), Emilia Kukkala (äärivasemmistolainen bloggaaja), Johanna Korhonen (julkilesbo toimittaja) ja Husein Muhammed (vihr, juristi).
Asiantuntijoina käytettiin taistolaistaustaista dosenttia Pentti Raittilaa, josta Yle Watch ehtikin jo aiemmin kertoa, Supon Kari Harjua, No Hate Speech - vihapuheen vastaisen kampanjan koordinaattoria Satu Kannista, vankilapsykiatri Hannu Lauermaa, nettipoliisi Marko Forssia ja ruotsalaista Expo-lehden uusnatsimetsästäjä Lisa Bjurwaldia. Kameran eteen oli siis saatu Suomen ja Ruotsin johtavat
TV1:
VastaaPoista7.19 Vihapuheen rajat, vieraana Johanna Korhonen
21:00 A-studio: Stream
Verkossa vaaniva viha. Studiossa kansanedustaja Jani Toivola (vihr.), Hommaforumin perustajajäsen Matias Turkkila sekä nettipoliisi Marko Forss. Twiittaa lähetykseen: #a_stream.
TV2:
00:00 Märät säpikkäät
2/10. Kuolemansynti: Homostelun hinta. Tytöt pääsevät treffeille himoitsemansa Rakel Liekin kanssa. Ohjeet oikean lesbokatseen löytymiseen saadaan Helsinki Pridestä.
Teema, uusinta:
19:00 Historia: Taistelu rotuerottelua vastaan
"Elämäntapaa ei muuteta yhdessä yössä." Vuonna 1961 joukko mustia ja valkoisia lähti USA:n syvään etelään osoittamaan mieltä rotuerottelua vastaan. Yhdessä matkustaen he asettivat itsensä hengenvaaraan. 1/2