torstai 4. lokakuuta 2012

KUNTAVAALIT TULOSSA, PUNA-YLE PELKÄÄ JA VASTA-JYTKYILEE



4.10.2012 YLE TEEMA klo 21.00: Tiededokumentti: Oppiaineena fasismi

Vuonna 1967 kalifornialainen historianopettaja Ron Jones halusi kokeilun avulla opettaa oppilailleen totalitarismin vaaroja. Kokeilu karkasi käsistä, ja kampus muuttui muutamassa päivässä virtuaaliseksi fasistivaltioksi. 


Linkki 1 ja Linkki 2 


1960-lukulaisten "ex"-taistolaisten hallitseman Ylen oppiaineena on sosialismin jälkeinen monikultturismi. Lähestyvien kunnallisvaalien pelossa Yle ei halua näyttää dokumentteja Stalinin vainosta tai Etelä-Afrikan epäonnistuneesta monikulttuurisesta sateenkaarivaltiosta - joita se ei tosin näytä muutenkaan (huutonaurua) - vaan 1960-luvun frankfurtilaisten punalahottajien tiedefantasian fasismista, johon omien utopioiden epäonnistumiset voidaan projisoida.

2 kommenttia:

  1. 18:15 Jaakko ja maailmanvalloittajat
    Taiteilija Riitta Nagahara opiskeli batiikkia Indonesiassa, mutta rakastui japanilaiseen mieheen ja muutti Tokioon. Kortteliravintolan lounas on eksoottinen. Jaakko Selin käy myös kuuluisassa Yoyogi-puistossa.

    Yle kertoo, että uomalaisetkin muuttavat muihin maihin.

    21:15 YleLeaks
    Tällä viikolla YleLeaksin listalle ovat nousseet suomalaiset kansataudit kuten kännykkäriippuvuus, terveyskeskusjonottaminen sekä epäeettisen suklaan syöminen.

    Tällä ohjelmalla yle kertoo, että suomalaiset ovat huonoja.

    13:35 Kevään 17 hetkeä
    9/12. Schlagin Stirlitzin kautta saama tehtävä osoittautuu vaativaksi. Pleischner astelee pitkin Blumenstrassea kohti tiedustelupalvelun salaista huoneistoa. Huomaako hän vaaran merkit ajoissa?

    Uusinta:

    16:00 Tiededokumentti: Oppiaineena fasismi
    Vuonna 1967 kalifornialainen historianopettaja Ron Jones halusi kokeilun avulla opettaa oppilailleen totalitarismin vaaroja. Kokeilu karkasi käsistä, ja kampus muuttui muutamassa päivässä virtuaaliseksi fasistivaltioksi.

    Uusinta:

    17:00 Historia: Taistelu rotuerottelua vastaan
    "Elämäntapaa ei muuteta yhdessä yössä." Vuonna 1961 joukko mustia ja valkoisia lähti USA:n syvään etelään osoittamaan mieltä rotuerottelua vastaan. Yhdessä matkustaen he asettivat itsensä hengenvaaraan. 1/2

    VastaaPoista
  2. 13 osaisen sarjan uusintakierros alkaa:

    20:00 Historia: Hitlerin kätyrit
    1/13. Chaim Rumkowski. Mikä sai eräät ihmiset ryhtymään yhteistyöhön natsien kanssa? Puolan juutalainen Chaim Rumkowski oli Lodzin getton päällikkönä ja toimitti natseille työvoimaa elintarvikkeita vastaan.

    VastaaPoista