keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

YLEN VALIKOIVAA EMPATIAA.



Yle TV 2, 9.4.2014 klo 22.05, Stacey Dooley: Nuoret amerikkalaiset

3/3. Arizonan ja Meksikon rajalla ihmissalakuljetus on iso bisnes. Stacey Dooley tutustuu meksikolaisnuoriin, jotka haaveilevat paremmasta elämästä. USA:n puolella vastassa ovat rajavartijat sekä patriootit aseineen. HD

Ylen levittämää valikoivaa empatiaa riittää kaikille muille paitsi valkoisille ja heidän oikeuteen kannattaa geneettistä itsesäilytystä. Tätä yritetään perustella ja kiertää kierosti korostamalla yksilön oikeuksia, mikä tarkoitaa maahantunkeutumisen kohdalla kenen tahansa subjetiivista oikeutta tulla hyvinvointia älyllään ja ahkeruudellaan tuottaviin valkoisiin maihin. Värilliset maat ja kulttuurit saavat tässä tuplasääntöisessä kielipelissä luonnollisesti suojella omaa identiteettiään maahanvyöryltä mutta valkoisten kohdalla kyse on aina tuomittavasta rasismista.

Amerikkalaisen poliittisesti korrektin yliopistosysteemin läpimankeloima  tyhjäpää, englantilainen konformistinen kympin tyttö Stacey Dooley, ihailee ohjelmissaan lähinnä vain omaa (valikoivaa) empaattisuuttaan. Hänen alleviivaavan pönttöä sanomaa ei taida uskoa kuin jo valmiiksi käännytetyt pc-fanaatikot ja sosiaalisen elämän kyyniset opportunistit, jotka tietävät että tietyissä asenteista on hyötyä perustuksiltaan horjuvassa länsimaisessa yhteiskunnassa.

Ennen ohjelman katsomista kannattaa muistin virkistykseksi lukea vanha (22.10.2013) Yle Watchin juttu, jossa kerrotaan median tavasta kuvata meksikolaisten maahaanmuuttoa:

Kuvaavaa on, että Yhdysvaltojen vaikutusvaltaisista uutistoimistoista AP on ensimmäisenä tänä vuonna lopettanut termin illegal immigrant (laiton maahanmuuttaja) käyttämisen uutisissaan. Sen tilalla se käyttää pehmentävää kiertoilmausta undocumented immigrant  (paperiton maahanmuuttaja). On selvää, että pian perässä seuraavat muut amerikkalaiset uutistoimistot, sitten sikäläinen media, kunnes käytäntö leviää myös Eurooppaan. Kyse ei ole vain semantiikasta, vaan  poliittista korrektiutta vaativien ajatuspoliisien isommasta pelistä, jossa musta pestään valkoiseksi. Seurauksia voi vain arvailla.  Koska uuden termistön mukaan aiemmin lakia rikkoneet maahantunkeutujat eli rikolliset ovatkin yhdessä yössä muuttuneet "vain paperittomiksi" ohikulkumatkalla oleviksi matkalaisiksi, on heidän kutsuminen laittomiksi vähintään moraalisesti tuomittavaa. Eiväthän he mitään rikollisia ole - heillä ei ole vain rajan ylitykseen tarvittavia papereita! Sen sijaan niitä kansalaisia, jotka kutsuvat näitä paperittomia turisteja rikollisiksi syyllistyvät ajatusviharikokseen, näin se käy....

Yle TV 1, 9.4.2014 klo 19, Historia: Argentiinan varastetut vauvat

Vuosina 1976 - 83 Argentiinan sotilasjuntta vangitutti raskaana olevia naisia ja kaappasi heidän vauvansa adoptoitaviksi hallituksen suosikeille. Ketkä ovat nyt joutuneet tilille teoistaan ja mitä lapsille tapahtui?

"Et itkeä saa Argentiina" vinkuvat vanhat Ylen "ex"-stallarit edelleen mitä tulee ohjelmatarjontaan. Punaporvareiksi degeneroituneille aikalaistoverille on mukava tarjota politiikka-pornoa, jonka parissa on rentouttavaa uhriutua ja päästää moralistiset tunnekuohut valloilleen laadukkaan punaviinin lämmittäessä rintaa.

Toisen terrori ei tee toista tyhjäksi, mutta Etelä-Amerikasta olisi välillä kiva nähdä muutakin kuin väsynyttä tarinaa autoritaarisen oikeiston muutamilta pimeiltä vuosilta. Ei nyt heti muistu mieleen milloin esimerkiksi Perussa vielä 2000-luvulla vaikuttaneesta maolaisesta sissi- ja terroristiliike Loistavasta polusta olisi tullut tv-dokumentti. Ylen punainen lukkarirakkaus radikaalivasemmistoa kohtaan takaa sen, että kuvaruutujen "pahat pojat" näytetään tulevan aina "oikealta".

1 kommentti:

  1. Teema:

    22:55 Homoelokuvan historia
    Schau mir in die Augen, Kleiner, Saksa 2007. Gay-elokuva ei enää ole marginaalissa vaan osa elokuvan valtavirtaa. Dokumentissa on runsaasti elokuvanäytteitä, haastateltavina mm. Stephen Fry ja Gus Van Sant.(U)

    VastaaPoista