sunnuntai 20. lokakuuta 2013

YLIOPISTON PUNAISET DESANTIT KERTOVAT JA YLE KUUNTELEE KRITIIKITTÄ

YLE TV 1 UUTISET, 20.10.2013, klo 20.30

Yle Areenan linkki.
Ylen tv-uutiset kertoo verkkosilvuillaan ilmestyneestä uutisesta, jonka mukaan sotasankari Lauri Törnin menneisyyden "pimeitä puolia" on muka haluttu salata. Tosiasiassa  dosentti Juha Pohjonen ja tutkijatohtori Oula Silvennoinen eivät tuo mitään mitä ei olisi jo tiedetty ja kerrottu pian julkaistavassa Tuntematon Lauri Törni -kirjassaan. Näitä "myyttien paljastajia" motivoi oikeastaan vain narsistinen halu olla sankarillisia Totuuden esitaistelijoita pahaa ja valheellista isänmaallishenkistä lohikäärmettä vastaan.  Herrojen monomaanisen natsimetsätyksen peilikuvana on sokeus vasemmiston pimeille puolille, mikä kertoo paljon heidän poliittisista motiiveistaan. Varsinkin Oula Silvennoisen kohdalla kyse taitaa olla henkilökohtaisesta ristiretkestä, sillä tutkija väitti vuonna 2008 ilmestyneessä vätiöskirjassaan, että  saksalaisilla oli Pohjois-Suomessa Einsatzkommando Finnland-yksikkö! Tällä "paljastuksella" hän yritti syyttää suomalaisia vihjaamalla että meillä olisi kansana ollut jotain tekemistä väitetyssä juutalaisten kansanmurhan yrityksessä.

Tällaiset tendenssitutkimukset ovat varmaan sitä tervetullutta suomalaisuuden epädramatisointia kuten Tarja Halonen aikoinaan totesi. Käytännössä kyse on vain vasemmistolaisten halusta näyttää keskisormea isänmaalliselle kansanosalle.

Ensin vasemmistolainen kulttuuriväki hieroi vuosikausia suomalaisten naamaa Mannerheimin kuvitellulla homoudella, nyt punaisen yliopiston historiantutkijat haluavat natsitella Törniä. Yleisradion meuhkaaminen Törnistä kertoo vain sen halusta päästä jälkiviisaasti moralisoimaan ja tekemään historiapolitiikkaa sotasankarista, koska Hitler. Mikään yllätys ei ole se, että juuri Yle on tästä tutkimuksesta raportoimassa näyttävästi ensimmäisenä ja vieläpä riemukkaalla innolla.
STOP PRESS:
Kansanedustaja, dosentti Jussi Niinistön tuore (21.10.2013) Ylen haastattelu tässä. Jutussa kerrotaan mm.
Jussi Niinistö ei usko uuden elämäkerran kirjoittajien väitteitä siitä, että aikaisemmissa teoksissa Törnistä olisi annettu todellisuutta vastaamaton kuva. Niinistö kyseenalaistaa kirjoittajien tavan esiintyä myytinmurtajina ja pitää heidän väitteitään tarkoitushakuisena kohun lietsomisena, jonka tarkoitus on edistää kirjan myyntiä.

1 kommentti:

  1. Teema:

    17:00 Historia: Britti-imperiumin perintö
    2/5. Toinen koti. Siirtomaihin asettuessaan britit toivat mukanaan elämänasenteensa ja toimintatapansa. Millainen oli alkuperäisasukkaiden kohtalo? T: BBC. (U)

    VastaaPoista