keskiviikko 19. lokakuuta 2011

HITLER SÖI KAKKAA.



TV1, 19.10.2011, klo 19.00 Historiaa: Kirjeitä Hitler-sedälle

Hitlerin saama yksityisposti siirrettiin Moskovaan vuonna 1945 ja joukossa oli yli satatuhatta kirjettä tavallisilta kansalaisilta. Kuinka ne ilmentävät kolmannen valtakunnan muuttuvaa ilmapiiriä vuosina 1933-1945?

9 kommenttia:

  1. yle 1 tänään:
    21:50 Ulkolinja: Juutalaiset USA:n ruorissa? Yhdysvalloissa juutalaisten AIPAC -järjestön väitetään kontrolloivan pörssikauppaa, elokuvateollisuutta, mediaa ja valtakunnanpolitiikkaa. Miten AIPAC toimii, vai ovatko puheet juutalaisten ylivallasta vain myytti?

    VastaaPoista
  2. tv2:
    12:15 Kaikki alkaa A:sta
    Akeelah and the Bee/USA 2006. Perhe-elokuva slummissa varttuvasta tytöstä, joka pääsee kansalliseen tavauskilpailuun - mikä ei enää olekaan vain leikkiä. O: Doug Atchison. N: Laurence Fishburne, Angela Bassett.

    VastaaPoista
  3. tv1
    22:10 Kovaa peliä Kööpenhaminassa Ohjelma kielletty alle 15-vuotiailta.
    Radikaali tanskalainen vasemmistoryhmittymä teki1980-luvulla aseellisia ryöstöjä. Draama perustuu tositapahtumiin ja jutun ratkaisseen komisario Björn Moosin muistelmiin. 2/5

    VastaaPoista
  4. teema:
    10:25 Kenen maa, kenen maailma? eli mustalaiset atomiajassa
    1979. Ohjelma käsittelee mustalaisten ongelmia 1970-luvun suomalaisessa yhteiskunnassa ja sisältää paljon aineistoa romanien historiasta, kulttuurista, tavoista ja elämästä.
    11:25 TV-arkiston vieraana: Reima Nikkinen
    Marko Gustafssonin haastateltavana on mies, joka on ollut mukana perustamassa Mustalaisyhdistystä, toiminut aktiivisesti romanipolitiikassa ja tehnyt merkittävän uran flamencotanssin parissa.

    VastaaPoista
  5. Tämän päivän saldo:

    09:30 Uskomaton uusperhe
    Häät marokkolaisittain 2/2. Perhe valmistautuu lomatunnelmissa poikansa eksoottiseen hääseremoniaan Marokossa. Varsinkin Manon tutustuu paikallisiin asukkaisiin ehkäpä liiankin suurella antaumuksella.

    13:45 Sodan varjossa
    Osa 1/2 Hyvä tahto. Maailmansodan riehuessa sotavangit piilotetaan epäinhimillisiin leireihin. Keskellä sotaa ja vallankumousta ryhmä tanskalaisia taistelee estääkseen yhden maailmansodan suurimmista tragedioista.


    21:30 Ykkösdokumentti: Iranilainen unelmani
    Mit Iranske Paradis. . Annette Mari Olsenin dokumenttielokuva Iranista, omista juuristaan ja siirtolaista, jotka rakensivat junaradan läpi Iranin. T: Sfinx Film/TV ApS. Osittain mv.

    23:55 Ulkolinja: Juutalaiset USA:n ruorissa?
    Yhdysvalloissa juutalaisten AIPAC -järjestön väitetään kontrolloivan pörssikauppaa, elokuvateollisuutta, mediaa ja valtakunnanpolitiikkaa. Miten AIPAC toimii, vai ovatko puheet juutalaisten ylivallasta vain myytti?

    15:05 Makuja maailmalta
    2/12. Hilde Hummelvoll ja hänen vieraansa Niru Kumra valmistavat intialaista ruokaa eli kanaa Tikka Masala sekä mangochutneytä. Norjan televisio.

    15:40 Kunnian hinta
    Valokuvia ja muistikuvia. Anna järjestää varainkeruutilaisuuden Armandon lähetettyä kuvia Afrikan kärsivistä lapsista. Kesken tilaisuuden Enrico pidätetään syytettynä Hermanin ampumisesta.

    22:50 Theroux ja uusnatsit
    Louis Theroux matkaa Kaliforniaan tapaamaan Yhdysvaltain pahamaineisinta uusnatsia Tom Metzgeriä ja hänen kannattajiaan. Rasistiset laulut raikuvat ja nahkapäät tivaavat Louisinkin syntyperää. T: BBC.

    VastaaPoista
  6. Fst5:llä alkaa sarja:

    22:00 AD 1790 Ohjelma kielletty alle 15-vuotiailta.
    Historiallinen draamasarja 1790-luvun Ruotsista. 1/10: Veren ja syreenin välissä. Kaksinaamaista peliä, raakoja murhia ja rakkautta. Komisario Johan G. Dåådh ratkoo rikoksia. N: Peter Eggers, Joel Spira, Linda Zilliacus.

    VastaaPoista
  7. Propaganda tänään:

    19:55 Kohtaamisia: Jussi
    Kohtaamisia-bussi kiertää ympäri Suomea selvittämässä mitä Suomi on vuonna 2011. Tutkimusmatkailijoina kaksi maahanmuuttajaa: jamaikalaislähtöinen Michelle Sujballi ja libanonilaislähtöinen Ghadi Boustani.


    20:00 Muisti: Atomimiehet
    Loviisan ydinvoimalaitoksen rakentaminen oli aikansa harvinainen idän ja lännen yhteistyön tulos. Projektissa kohtasivat eri kulttuurit, niin neuvotteluissa, suunnittelussa kuin myös Hästholmenin työmaalla.


    11:20 Suomi express
    Pelaaminen koukuttaa. Kolikko kansanterveydelle voi koitua kohtaloksi. Puhelimessa tehty kauppa johti ulosottoon. Keskustelu sotavankien haudoista jatkuu. Suppilovahverot kuivumaan.

    22:05 Rautaiset sankarit Ohjelma kielletty alle 15-vuotiailta.
    Castle Keep/USA 1969. Sotaelokuvassa joukko amerikkalaisia sotilaita hakee suojaa keskiaikaisesta linnasta saksalaisten hyökätessä talvisilla Ardenneilla. O: Sydney Pollack. N: Burt Lancaster, Peter Falk.

    10:00 Mun uutiset
    Teemana pelot: Hämähäkkejä ja outoja viestejä. Paha uni. Minua pelottaa. Tainnuttavia pellejä. Lasten ja nuorten omia videoita heidän omista aiheistaan. www.yle.fi/munuutiset

    21:00 Historia: Hitlerin kätyrit
    8/13. Jerusalemin suurmufti. Kuinka nykyään arvioidaan Muhammad Amin al-Husseinin natsimyönteisyyttä? Hänellä oli hyvät suhteet Euroopan fasistidiktatuureihin, mutta hän oli myös kiihkeä palestiinalaisnationalisti.

    VastaaPoista
  8. 14:00 Halal-tv - kansankodin kriitikot
    5/7: Kauneusihanteet. Ruotsalaiset musliminaiset ruotivat kotimaansa ilmiöitä. Pitääkö naisen olla hoikka ja vaalea povipommi? Kuka näitä kauneusihanteita oikein luo?

    19:00 Historiaa: Hitlerin häivehävittäjä
    Toisen maailmansodan lopulla amerikkalaisjoukot löysivät Saksasta lentokonehallin, jossa oli kymmenkunta puolivalmista häivehävittäjää. Olisivatko ne taistelukuntoisina voineet muuttaa sodan lopputulosta?

    21:05 A-studio
    Unohtuuko miesten ja naisten välinen tasa-arvo palkkaneuvotteluissa? Lännen kahdet kasvot Gaddafin haudalla. Studiossa Alexander Stubb.

    19:20 Suomi express
    - Häivytetäänkö pakkausmerkinnöissä kalan todellinen nostopäivä ? - Ruokapiirien kautta luomu- ja lähiruokaa edullisesti. - Koululuokka tempaisee ilmastonmuutosta vastaan.

    VastaaPoista
  9. Minusta näitä ohjelmia ei näytetä lainkaan liikaa. Hyviä laadukkaita dokumentteja on ilo katsella. Aiheesta kuin aiheesta.

    VastaaPoista